Esther en Jelle Thomassen.
Esther en Jelle Thomassen. Foto: John van Gelder

Openingsweekend nieuwe vestiging bakkerij Thomassen

DREUMEL - Al vanaf januari zijn Jelle en Esther Thomassen druk bezig met de opening van hun tweede bakkerswinkel aan de Paulushof in Dreumel. Heerlijk brood en gebak in combinatie met een kopje koffie zal vanaf donderdag 1 juni aanstaande ook in Dreumel te verkrijgen zijn. Het openingsweekend wordt ook gelijk vergezeld met mooie acties.

Door Elly Bruns

Zo’n zeven jaar geleden namen Jelle en Esther de huidige winkel aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen over. Die blijft natuurlijk. Hier bevindt zich ook de bakkerij waar vrijwel alle producten voor de winkels gemaakt worden. Samen met drie andere bakkers staat Jelle midden in de nacht op om te zorgen voor de lekkerste verse producten. Esther zorgt met haar winkelteam voor de verkoop.

Specialiteit van het huis

Je zou het een trend kunnen noemen: de opvallend groeiende vraag naar desembrood en -broodjes. Jelle: 'Klanten zoeken steeds meer variatie en willen ook bij de barbecue een keer ander brood dan het traditionele stokbrood. En dat maken wij.'
Esther vult aan: 'Wij staan bijvoorbeeld ook bekend om onze overheerlijke appelflappen en hebben daarnaast een nieuw koekje ontwikkeld, namelijk "Waalsteentjes". Op elk zakje prijkt de vlag van Maas en Waal.' Daarmee tonen de twee hun liefde voor de regio, ook de reden waarom ze zoveel mogelijk regionaal inkopen.

Kwaliteit staat voorop

Dat bakkerij Thomassen kwaliteit levert blijkt ook uit het lidmaatschap van het Echte Bakkersgilde. Dat keurmerk moet je echt verdienen en constante kwaliteit is vereist. Zo’n vier keer per jaar bezoekt het Gilde de bakkers die lid zijn. Dat gebeurt onaangekondigd. De winkel wordt dan gekeurd: is deze netjes op orde, en wordt er nette kleding gedragen? Vier keer per jaar vindt er onverwacht productkeuring plaats. Dan worden producten meegenomen om te testen of het keurmerk nog gedragen mag worden. Ook Dreumel zal in de toekomst aan deze stevige keuring worden onderworpen.

Openingsweekend

Tijdens het openingsweekend in Dreumel is de actie: Koop je een appelflap, een puddingbroodje of een gilde korn, dan krijg van alles één gratis mee naar huis. Zie ook de advertentie elders in deze krant.