Summer Mix Festival

AFFERDEN/DRUTEN - MeerVoormekaar, lokale ondernemers en organisaties hebben de handen ineen geslagen om samen een festival te organiseren. Het Summer Mix Festival, dat plaats gaat vinden op zaterdag 19 augustus, heeft als doel om inwoners van Druten, Puiflijk, Horssen, Deest en Afferden de kans te bieden elkaar te ontmoeten. Naast ontmoeting is er aandacht voor sport, spel, muziek, eten, drinken en infotainment. 

De organisatie hoopt dat mensen er voor openstaan om elkaar te ontmoeten: 'Samen wonen en deel uitmaken van de gemeente Druten doe je voor een groot gedeelte natuurlijk alleen of met je gezin, familie en/of vrienden. Het ligt misschien niet voor de hand om (direct) in contact te komen met iemand uit een ander gedeelte van de gemeente Druten. Omdat het een verrijking kan zijn om kennis te maken met die ‘onbekende ander’, vinden wij het erg belangrijk om een aanzet te geven voor dit evenement', aldus de initiatiefnemers. Sport en spel vormen de belangrijke pijlers deze dag. Zo is er een voetbaltoernooi voor jong en oud (7 tegen 7), waarin gestreden wordt om de Summer Mix beker en de sportieve eer. Maar er zijn ook andere spellen, diverse proeverijen van wereldgerechten, (exotische) dranken en (moderne) muziek. Ook wordt uiteenlopende informatie geboden over bijvoorbeeld school, werk, gezondheid en cultuur. 

Het Summer Mix Festival vindt plaats op zaterdag 19 augustus van 11.00 tot 18.00 uur bij sportpark de Gelenberg. Deelname is gratis. Wel dient men zich vooraf aan te melden. Dit kan vanaf nu via: r.quist@meervoormekaar.nl of l.vanhall@meervoormekaar.nl.