Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Operatie Steenbreek

Levend balkon

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. In deze rubriek deelt Het Dijkmagazijn tips om te vergroenen. 

Onze tegels moeten uit de tuin, want dat is goed voor de natuur. Dat weten we inmiddels wel. Maar wat als je een balkon hebt? Kun je dan ook nog bijdragen aan de biodiversiteit? Jazeker! Bijvoorbeeld door het plaatsen van bakken met kruiden en bloemen. Een bloembak met tien tot vijftien verschillende soorten bloemen trekt wel twintig tot vijftig verschillende soorten wilde bijen aan. En met wat geluk ook nog vlinders en andere insecten. De bijen willen dan wel graag inheemse soorten, waar ze nectar en stuifmeel kunnen vinden.
Heerlijk ruikende lavendel, tijm, ereprijs, salie en vooral marjolein en de dropplant maken van je balkon een bijenparadijs. Voordeel: deze planten kunnen goed tegen droogte. En het ruikt nog heerlijk ook! Met een bijenhotel erbij zijn de dieren gelukkig. Sommige bijen maken hun nest in de grond: een pot met zand en een paar vetplantjes kan daarvoor uitkomst bieden. Meer informatie, zie: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.