Dansstudio Almir.
Dansstudio Almir. Foto: John van Gelder

Dansstudio Almir sluit geweldig seizoen af

Algemeen

WAALWIJK/DRUTEN – Dansstudio Almir heeft een topweekend gehad op het Nederlands Kampioenschap (NK) Hip Hop in Waalwijk. Daarnaast behaalden de demoteams en verschillende solo’s en duo’s de meeste punten over alle wedstrijden in het seizoen. Deze ranking kampioenen van Dutch Dance Sports werden tijdens het NK gekroond. 

Een trotse Almir vertelt: ‘Dat vijf teams ranking kampioen worden, is zeldzaam.’ Op donderdag 18 mei is de unieke prestatie met de demodansers gevierd. 

Formations
De Formations, groepen bestaande uit 8 tot 26 dansers, beten zaterdag 13 mei het spits af. In de categorie Juniors B is Real Bounce Nederlands kampioen en ranking kampioen geworden. Paradox werd ranking kampioen en behaalde een tweede plek op het NK (Adults A). Op dezelfde dag was het ook de beurt aan de duo’s. In de categorie Adults B behaalden Linde & Vonne de eerste plek op het NK. Reza & Chaima haalden in dezelfde categorie de tweede plek en werden ranking kampioen. In de categorie Adults A op het NK werd het duo Lars & Sven tweede.

Groups
Zondag 14 mei dansten de Groups, groepen bestaande uit 3 tot 7 personen. Damage (Children B) behaalde de eerste plek op het Nederlands kampioenschap en in de ranking. De dansers van Obsessed mogen zich ranking kampioen noemen en haalden een tweede plek op het NK (Juniors B). Sapphire werd zowel ranking kampioen als Nederlands kampioen in de categorie Adults A.

Solos
Reza Andriessen behaalde bij de solisten de eerste plaats op het NK (Female Children A). Roos van Lith behaalde de zesde plaats in haar categorie, Female Juniors 1B, en Linde Paalman werd tweede bij de Female Adults B. Bij de Male Adults werd Lars Peters derde, Sven Matijssen vierde en Bob Kaaks vijfde. Danser en trainer Jaïr Tijnagel werd in het zonnetje gezet omdat hij al zestien jaar onafgebroken wedstrijden danst.

WK Hip Hop
Reza Andriessen en teams Paradox en Sapphire gaan Nederland vertegenwoordigen in Polen op het WK Hip Hop.

Door Femke Pierlo