Onthulling De Huisman Etech Express.
Onthulling De Huisman Etech Express. Foto: John van Gelder

Onthulling Huisman Etech Express

Algemeen

DRUTEN - Een praktijklokaal op wielen om kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor praktijkonderwijs in de (elektro)techniek, dat creatieve concept heeft Huisman Etech Experts de afgelopen maanden gerealiseerd. Op maandag 22 mei vond de feestelijke onthulling van de unieke Huisman Etech Express plaats. 

Jochem van Gelder presenteerde de onthulling op ludieke wijze, met saillant detail dat hij zelf niet wist waar het over ging. Wie hij ook interviewde, niemand van de aanwezigen wist iets af van wat er onthuld zou worden. Directeur Peter Huisman liet bijna niets los, behalve dat het groots en uniek voor Nederland, sociaal en maatschappelijk verantwoord en zonder winstoogmerk is. 

Met luid getoeter werd de Huisman Etech Express het terrein opgereden en Wouter van IKC De Kubus mocht de deuren openen. Huisman gaat met de Etech Express workshops geven bij regionale basisscholen en middelbare scholen in het Land van Maas en Waal en wijde omgeving.  

Peter Huisman: ‘Zowel de basisscholen, het voortgezet onderwijs als de overheid zijn er heel blij mee dat we dit in gang zetten om het praktijkonderwijs, dat al geruime tijd wordt ondergewaardeerd, te promoten en herwaarderen. Door de inzet van de Huisman Etech Express kunnen we kinderen inspireren en aanmoedigen om te kiezen voor praktijkgericht onderwijs. We hebben namelijk bij alle technische bedrijven in Maas en Waal veel technische vakmensen nodig. Het kost inderdaad veel geld dit techniekproject, maar als wij hiermee de kinderen kunnen enthousiasmeren, krijgen we de kriebels.’

Wethouder Gérard de Wildt: ‘Ik vind het een geweldig initiatief. We zien dat kinderen te weinig voor techniek kiezen. Dit gaat nog weer een stapje verder dan het Tech-Lokaal en Vrienden van Techniek Maas en Waal om de drempel zo laag mogelijk te maken dat kinderen kiezen voor techniek. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen. Als ik de Huisman Etech Express binnenstap, heb ik de neiging om zelf met de techniekopdrachten aan de gang te gaan.’