Het Multimediateam interviewt Edwin Meeuwsen.
Het Multimediateam interviewt Edwin Meeuwsen. Foto: John van Gelder

Samenwerking de Maas&Waler en Multimediateam Pluryn

Algemeen

MAAS EN WAAL - De redactie van de Maas&Waler is gestart met een pilot om naast berichtgeving in de papieren krant en op de website ook bewegend beeld aan te bieden aan haar lezers. Hiervoor werkt zij onder meer samen met het Multimediateam van Pluryn.

De pilot maakt deel uit van een journalistiek vernieuwingsproject van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek (SVDJ), waar de Maas&Waler voor geselecteerd is. Uit onderzoek zijn enkele ideeën voortgekomen, die momenteel worden uitgewerkt. Een van de ideeën betreft het ‘levendiger’ maken van de artikelen. Daar waar de krant ophoudt, gaat het beeld verder.

Reportages
Er zijn inmiddels een aantal filmpjes en reportages gemaakt. Zo stelde Reinier Jansen voor de Maas&Waler een aftermovie van Pleinpop.nl samen en maakte hij mooie beelden van bijzonder vervoer over de Waal, met het Philips-beeld en een Duitse onderzeeër.

Het Multimediateam van Pluryn heeft inmiddels een tweetal reportages gemaakt. Tijdens Bevrijdingsdag ging de filmploeg op bezoek bij de feestelijkheden in Dreumel en Beuningen. Afgelopen vrijdag nam het Multimediateam een kijkje bij het Veerdamfestival in Druten. Ook de komende periode staat er weer een aantal leuke filmpjes op de planning. Alle filmpjes en reportages zijn te zien op het YouTube-kanaal van de Maas&Waler (@demaasenwaler3723) bij videos.
De aftermovie van het Veerdamfestival is te zien op: https://youtu.be/_GB71tt-c4I