DIO'30
DIO'30 Foto: Twan van der Zandt

DIO’30 boekt gelukkige winst op OBW

Sport

ZEVENAAR - DIO’30 heeft afgelopen zondag een gelukkige, maar verdiende winst geboekt op OBW. Voorafgaand aan de wedstrijd OBW-DIO’30 was er een minuut stilte in verband met het overlijden van de moeder van DIO’30-speler Bram Oosterbroek. Een indrukwekkend moment voor de spelers van beide teams en aanwezige supporters.

DIO’30 startte overtuigend en had het geluk dat het al in de 2e minuut op voorsprong kwam. Na de openingstreffer golfde het spel heen en weer. Beide partijen kwamen niet tot hoogstaand voetbal en zochten vooral de lange bal. OBW had hier succes mee, want in de 18e minuut maakte de ploeg gelijk.

In de tweede helft was het DIO’30 dat het initiatief nam met verzorgd en aanvallend spel. De Drutenaren bleven domineren, maar een doelpunt bleef lange tijd uit. Pas in de 96e minuut kwam DIO’30 met geluk op voorsprong, toen een diepe hoge bal door de eigen OBW-verdediger in het doel werd gewerkt. Eindstand 1-2. De Drutenaren blijven door de zege in de running voor directe handhaving. Op tweede pinksterdag kan het klassebehoud veiligstellen tegen het reeds gedegradeerde Spero.