Groen licht voor gebied Kraanvogel

WIJCHEN - Gemeente Wijchen wil samen met eigenaren, gebruikers en bewoners het gebied Kraanvogel veranderen. Van een verouderd bedrijventerrein naar een levendige buurt. 

Er ligt nu een concreet en haalbaar plan voor het eerste deel. Het is een plan voor 64 appartementen en grondgebonden woningen. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelaars Van de Klok en Adrie Spanjaards. 

De ontwikkelaars zijn van plan om de leegstaande gebouwen aan de Kraanvogelstraat 7 tot en met 15 te slopen. Op deze plek komen daarna 64 nieuwe woningen: 32 appartementen en 32 grondgebonden woningen. Hiervan wordt twee derde deel aangeboden als betaalbare koop of middeldure huur. Een derde deel wordt in de vrije sector aangeboden.

Informatiebijeenkomst

Gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat ontwikkelaars over de nieuwe plannen in overleg gaan met de buurt. Daarom organiseren de ontwikkelaars een bijeenkomst op 24 mei vanaf 16.30 uur in Zaal Verploegen, Woezikstraat 100 in Wijchen. Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via www.dekraanvogel-wijchen.nl. 

Ontwerp-bestemmingsplan

De ontwikkelaars werken het bestemmingsplan verder uit. Het is de bedoeling om het ontwerp-bestemmingsplan voor de zomer ter inzage te leggen. Als alles meezit, kan de verkoop en realisatie in 2024 starten.