exposanten Kleur aan de Maas
exposanten Kleur aan de Maas Foto: Gerrit Meurs

Expositie Kleur aan de Maas

Algemeen

APPELTERN -  In de Heerlijkheid in Appeltern is komend weekend de expositie Kleur aan de Maas te zien. Het betreft een tentoonstelling van kunstenaar Gerrit van Meurs uit Wamel en zijn ‘Retourvrijdagengroep’.

De Retourvrijdagengroep bestaat uit tien kunstbeoefenaars die zeven vrijdagen per jaar voor een teken-/schilderdag naar Wamel komen, en in het atelier van Gerrit hun passie en inspiratie delen. Alle huidige deelnemers doen mee aan de expositie: Lydia Lodder, Mirjam ten Brinke, Coranne van Heijnsbergen, Wim Römer, Louis ten Bosch, Saskia van Zutphen, Mook van de Maas, Liza Daane, Karin van der Kooij, Cecile Kuipers en docent Gerrit van Meurs. Het gemeenschappelijke in hun werk is dat het veelal kleurrijk is. Dit komt terug in de naam van expositie: Kleur aan de Maas.
De expositie is op zaterdag 20 en zondag 21 mei te bezoeken in de monumentale gerenoveerde schuur aan de Maasdijk 4 in Appeltern, op beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag is er tussen 15.00 en 15.30 uur een live optreden van het MaaskwARTet, bestaande uit alt Màrika Engel, bariton Jacqueline Neefjes en sopraan Liza Daane, onder leiding van dirigent en accordeonist Fred Abbingh.

De entree is gratis. Parkeren kan in het weiland onderaan de Tuut.