ANWB Verkeersplein
ANWB Verkeersplein Foto: ANWB Fonds

SBO Klavervier is genomineerd voor een ANWB verkeersplein

Algemeen

BEUNINGEN – SBO Klavervier is genomineerd voor een verkeersplein van het ANWB Fonds. Op dit verkeersplein kunnen kinderen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties.

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Lezers van de Maas&Waler kunnen hierbij helpen. Stem vóór 26 mei via www.anwb.nl/wineenverkeersplein

De verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ maakt onderdeel uit van de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. De verkeerspleinen van de ANWB worden door het ANWB Fonds bekostigd. Leerkrachten geven aan dat ze in de verkeerseducatie een vertaalslag missen van theorie naar praktijk in een veilige setting. Een ANWB Verkeersplein helpt. Op een verkeersplein doen kinderen in een veilige omgeving ervaring op met verkeersvaardigheden zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

Stemmen
Per provincie wint één school het verkeersplein. Indien SBO Klavervier genoeg stemmen weet te vergaren, ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein bij de school in Beuningen.

Kijk voor meer informatie en stemmen op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein..

ANWB Verkeersplein