Afbeelding
Foto: TU Delft Hydro Motion Team

Nieuwste waterstofboot onthuld

Algemeen

DELFT - Afgelopen week heeft het TU Delft Hydro Motion Team zijn nieuwe vliegende waterstofboot gepresenteerd. De presentatie kende een Maas en Waals tintje; De Drutense Mandy Vermeijs maakt deel uit van het team. 

Het TU Delft Hydro Motion Team heeft de boot zelf ontworpen en gebouwd en zal meedoen aan het wereldkampioenschap in Monaco in juli. Het thema van dit jaar is: Turning the Tide, omdat het studententeam (bestaande uit 23 multidisciplinaire studenten) de maritieme industrie aanzet tot actie om zo over te stappen naar een duurzame toekomst. 

De zelfgebouwde boot vaart op waterstof. Dit heeft als voordeel dat de boot alleen water uitstoot, in tegenstelling tot energiebronnen die nu nog veel gebruikt worden en broeikasgassen uitstoten. Het team maakt gebruik van ‘groene’ waterstof. Dit betekent dat de waterstof geproduceerd is met duurzame energie en er dus geen broeikasgassen zijn uitgestoten gedurende het productieproces. Het team wil laten zien wat de potentie van waterstof is in de maritieme industrie. 

Drutense deelname
De Drutense Mandy Vermeijs maakt deel uit van het team. Mandy heeft de eerste vier jaar van het vwo doorlopen aan het Dominicus College in Nijmegen en is na het behalen van haar diploma aan het Adelbert College begonnen met de studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. In het Hydro Motion Team is Mandy Operations manager, dit betekent dat ze verantwoordelijk is voor alle financiën, partnerships en exposure.

Het TU Delft Hydro Motion Team begon in augustus met het ontwerpen van deze nieuwste waterstofboot. In slechts vier maanden tijd hebben de studenten hun ontwerp tot leven gebracht. Nu de boot gebouwd is, kan het team deze gaan testen en zich voorbereiden op de Monaco Energy Boat Challenge, die plaatsvindt van 3 tot en met 8 juli. Het team doet mee aan de Open Sea Class. Hier hoopt het team wereldkampioen te worden in de drie onderdelen; uithoudingsvermogen, snelheid en wendbaarheid.

Mandy Vermeijs