Fierljeppen tijdens PinksterVaria 2022.
Fierljeppen tijdens PinksterVaria 2022. Foto: John van Gelder

PinksterVaria: Drie dagen beleven en genieten voor iedereen

Uit

ALTFORST - Zeg je pinksterweekend, dan zeg je Pinkstervaria. Het driedaagse evenement in Altforst biedt voor ieder wat wils.

Het feestweekend wordt vrijdag 26 mei afgetrapt met B-Frogg, speciaal voor de Maas en Waalse jeugd vanaf 12 jaar. De podiumbeesten van Effe Serieus laten net als vorig jaar de tent uit z’n dak gaan. Het publiek wacht een knotsgekke, avondvullende show vol energie en passie. Kaarten kosten 14 euro in de voorverkoop en 16,25 euro aan de kassa.

MegaVaria
Op zaterdag 27 mei is er wederom spektakel tijdens MegaVaria. Deze gezellige feestavond, voor iedereen van 16 jaar en ouder, is gebaseerd op Mega Park Mallorca. Live muziek en biertorens zullen zeker niet ontbreken. Optredens zijn er van Marco Schuitmaker, Danny Panadero, Zanger Marinus, Matte Frazzie en FeestDJ Jordi. Kaarten kosten 16,25 euro in de voorverkoop en 18,75 euro aan de kassa.

Fierljeppen
45 Jaar geleden werd voor het eerst een fierljepwedstrijd georganiseerd om geld in te zamelen voor het basisschoolkamp. Het fierljeppen is nog steeds een vast onderdeel van het programma. Zelf de beginselen van de sport leren? In de ochtend vindt er een gratis workshop plaats, waar je je via de website voor kunt inschrijven. In de middag strijden de fierljeppers van de Hollandse en de Friese bond tegen elkaar om de winst.

PinksterVaria
De pinksterzondag, dit jaar op 28 mei, is inmiddels uitgegroeid tot een dag vol vermaak voor jong en oud. In het dorp is een braderie met een diversiteit aan kramen. Voor muziekliefhebbers is er Froggypop met optredens van twee lokale bands. Kinderen kunnen terecht in het Kikkerparadijs met gratis attracties en spellen. Jongeren kunnen zich uitleven met verschillende outdoorgames. De jeugd uit het dorp is nauw betrokken bij PinksterVaria, de jeugdvereniging organiseert een deel van de activiteiten. De entree op zondag bedraagt voor volwassenen 4 euro, kinderen betalen 2,50 euro. Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar lokale verenigingen en de leefbaarheid in het dorp.

Voor meer informatie en kaarten, zie: www.pinkstervaria.nl.

Door Femke Pierlo