Winnaar Gelderse Natuurfotowedstrijd 2022
Winnaar Gelderse Natuurfotowedstrijd 2022 Foto: Sonja Bohte

Gelderse Natuurfotowedstrijd 2023

Algemeen

ARNHEM – De jaarlijkse Gelderse Natuurfotowedstrijd gaat van start. Dé wedstrijd voor natuurliefhebbers die de mooiste natuurverschijnselen proberen vast te leggen. 

Vanaf nu is het mogelijk om je mooiste natuurfoto’s in te sturen via BuitenGewoon. BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, is op zoek naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar.

De wedstrijd bestaat uit de volgende categorieën: dieren, landschap, macro en het jaarthema ‘de natuur naar de haaien’. Daarnaast is er dit jaar een aparte categorie met een eigen prijs voor fotografen tot en met 18 jaar.  Insturen kan tot en met 25 juni 2023.

De prijzen
De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit natuurfotograferen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en boswachter publiek bij Geldersch Landschap en Kasteelen Clara Wilken. Voor iedere categorie kiest de jury 10 kanshebbers. Deze worden op 7 juli gepubliceerd op de website. Er is een juryprijs, een publieksprijs, een winnaar per categorie en een prijs voor jeugd tot en met 18 jaar.

Kijk voor meer informatie en inzenden op: https://www.gld.nl/buitengewoon/fotowedstrijd.