Afbeelding
Foto: s.v. NAS
sport

GigaKangoeroedag

Sport

BEUNINGEN - Korfbalvereniging s.v. NAS te Beuningen heeft het initiatief opgepakt om weer een Giga Kangoeroe Dag te organiseren; een sportdag speciaal bedoeld voor de kleuters van alle basisscholen in de gemeente Beuningen. Inmiddels hebben 4 basisscholen uit Beuningen en Weurt, met maar liefst 300 kleuters aangegeven dat ze graag mee willen doen.

Aanleiding Eind 2011 is door s.v. NAS de Kangoeroe Klup opgericht. Bij de Kangoeroe Klup willen we kinderen op een leuke manier laten kennismaken met korfbal en bewegen. De kinderen spelen onder begeleiding en zonder dat zij het door hebben leren ze tegelijkertijd ook! De Kangoeroe Klup speelt hiermee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het steeds vaker voorkomen van overgewicht bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden. Om het belang van bewegen te onderstrepen en kinderen kennis te laten maken met de Kangoeroe Klup van s.v. NAS, is de Giga Kangoeroe Dag in het leven geroepen.

De Giga Kangoeroedag was afgelopen donderdag 11 mei. Er is een samenwerkingsverband met het ROC afdeling sport en spel en studenten zullen de groepjes met kleuters gaan begeleiden tijdens het spellencircuit.

Alle kinderen krijgen een rugtasje mee met informatie en wat lekkers mee, wat allemaal gesponsord is door een aantal winkeliers uit de gemeente.

Afbeelding
Afbeelding