Afbeelding
Foto: Ellen Croonen

De Aofferse Durpskwis was weer een succes

Algemeen

AFFERDEN - Vrijdag 12 mei was de tweede editie van de Aofferse Durpskwis. Ook dit jaar was het een gezellige avond met een uitdagend kwisboek en mooie opdrachten in het dorp. 

Om 19:00 uur kwamen alle 33 teams vol enthousiasme het kwisboek ophalen bij Horeca De Meent. Met dit kwisboek gingen zij snel naar huis om in teams de vragen in het boek te beantwoorden. Dit was niet altijd een makkelijke opgave. Het boek bestond uit algemene vragen en vragen specifiek over Afferden. Kennis van jong en oud werd hierin getest. 

Daarnaast ontvingen de deelnemende teams ook 3 tickets voor verschillende opdrachten in het dorp. De eerste groep werd verrast met een jodelworkshop door Die Supertolle op ’t Hoog. Het leek even of het de eerste maandag van de maand was in Afferden. Deze deelnemers gaan nu druk aan het oefenen en mogen hun kunsten nogmaals vertonen tijdens de feestavond. Verder werden de teams gevraagd drie verschillende soorten tape te brengen. Als dank kregen zij een ‘tape’ terug. Dit was een cassettebandje met geluidsfragmenten van bekende Aofferse en bekende Nederlanders. Allemaal snel op zoek naar een cassettedeck.

Tijdens de laatste opdracht van de avond waren we op zoek naar talent in Afferden. Deze deelnemers hebben tegen elkaar gestreden in de Aofferse Alleskunner. 10 finalisten hebben een Goldenticket ontvangen en maken deze afvalrace af tijdens de feestavond. 

Om twaalf uur zijn de boekjes weer ingeleverd bij Horeca De Meent en werd er geproost op een mooie kwisavond. Het vervolg van de Aofferse Durpskwis zal zijn tijdens de feestavond op 9 juni waarbij alle teams weer worden uitgenodigd om de laatste punten voor hun team te scoren. Op deze avond weten we welk team zich winnaar mag noemen van de Aofferse Durpskwis 2023. 

Alle sponsoren en fondsen nogmaals hartelijk dank en natuurlijk de deelnemende teams, zonder jullie was er geen Aofferse Durpskwis! 

De feestavond is op vrijdag 9 juni om 20:30 uur bij Horeca De Meent.