MO15-1 DIO'30 kampioen
MO15-1 DIO'30 kampioen Foto: Monique de Kraker

MO15-1 DIO’30 kampioen

GENDT - De meiden van MO15-1 zijn zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse.

Spannend was het voor deze dag niet, want na 11 ongeslagen wedstrijden mochten de meiden zichzelf al kampioen noemen.

De nummer 2 had vorige ronde ook nog eens punten laten liggen. De fanatieke meiden gingen uiteraard voor de drie punten. Helaas pakte het iets anders uit dan verwacht. In de eerste helft werden kansen gecreëerd, maar niet beloond. In de rust gingen alle ouders in een kring rond het veld staan met vlaggen, om te laten zien dat ze achter de meiden staan.

Er werd door beide teams fanatieker gespeeld. Dit leverde een (onterechte) penalty voor de Bataven op die daarmee op voorsprong kwamen. Niet lang daarna kwam het gelijkspel. In de resterende 10 minuten werd er alles aangedaan om de wedstrijd naar 1 kant te trekken, maar de scheidsrechter floot af, waarna het kampioensfeest los kon barsten.

Tijd voor een welverdiend feestje voor Jada, Tes, Guusje, Saar, Lisa, Zoë, Diede, Norah, Jolie, Liz, Pien en Daantje , vaste invallers Anouk en Bregje en onder leiding van Emma, Micha en Etienne.

De speelsters liepen door een erehaag van ouders met stadionfakkels naar de party-bus. Deze bracht hen vanaf Gendt naar DIO’30. Met een extra rondje door de dorpen Afferden, Puiflijk en Druten, waar opa’s en oma’s, ouders en alle andere fans de kampioenen konden toejuichen.