Oproep: Jouw verhaal telt

BENEDEN-LEEUWEN - Hennie van Os-Walraven van Stichting Herdenking meistaking roept iedereen op hun bijzondere verhalen te delen om er uiteindelijk een boekje van te maken.

'Heb je wel eens aan je opa of oma gevraagd wat hij of zij een belangrijke gebeurtenis uit zijn of /haar leven vindt?' Tachtig jaar na de oorlog werd de 4 mei staking onlangs op 29 april herdacht. Op 4 mei werden alle gevallenen tijdens de diverse oorlogen herdacht.

'Waarom alleen herdenken als ook de verhalen van nu belangrijk zijn.' De stichting roept daarom de jeugd op om aan een ander te vertellen wat ze waardevol vindt. Ook aan volwassenen wordt gevraagd om aan de jeugd verhalen te vertellen, die ze belangrijk vinden om door te geven. 'Want elk verhaal telt, elk leven telt. Elkaar begrijpen, tijd willen geven is mooier dan andersom. Want een liefdevollere wereld maken we zelf, samen.'

Indienen verhalen

Van deze verhalen wordt een boekje gemaakt, waarvan degene die een verhaal inbrengt ook een exemplaar krijgt. Verhalen of gedichten kunnen worden ingediend bij Hennie van Os-Walraven via: stherdenkingmeistaking43wmw@hotmail.com of: hennievanos@hotmail.com.