Afbeelding
Foto: Stichting Taxustaxi

Taxusinzameling in 2024 van start

MAAS EN WAAL - Stichting Taxus Taxi kondigt aan dat de taxusinzameling pas in 2024 weer van start zal gaan. Sinds 2008 zet de stichting zich in voor de strijd tegen kanker door middel van het inzamelen van taxussnoeisel, waarin een kankerremmend medicijn zit. Helaas heeft de stichting besloten de inzameling in 2023 over te slaan vanwege de nog steeds aanhoudende problemen bij verwerkingsbedrijven.
Werner Toonen, coördinator van Stichting Taxus Taxi, betreurt het nieuws van het overslaan van de inzameling in 2023 en begrijpt dat dit vervelend kan zijn voor de mensen die de stichting al jaren steunen. Toch kijkt hij vol goede moed richting de toekomst en gaat er vanuit dat de stichting in 2024 weer kan inzamelen. De strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.

Stagnatie door verwerkingstekort

Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling, een manier waarop zij hun steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen kanker. Het opgehaalde snoeisel wordt afgeleverd bij kruidendrogerij Roijkru in Oss, die het snoeisel droogt en gereedmaakt voor transport naar het buitenland. De verwerkingsbedrijven in China en India hebben momenteel echter geen ruimte om het nieuwe snoeisel te verwerken. 

Medicijnvoorraad voldoende

Op dit moment is nog voldoende medicijn voorradig. Dat er in 2023 geen inzameling plaatsvindt, heeft dus geen effect op de beschikbaarheid van het medicijn voor mensen die het nodig hebben.

Meer informatie: www.taxustaxi.nl.