Wethouder Willy Brink en Ted van Schijndel van Van der Horst aannemers.
Wethouder Willy Brink en Ted van Schijndel van Van der Horst aannemers. Foto: Gemeente Druten

Sportpark in Druten wordt verrijkt met geweldige sporthal en zwemaccommodatie

Nieuw 'sportpaleis' op De Gelenberg

Door Ton Ebben

AFFERDEN - Gemeente Druten organiseerde onlangs een rondleiding over het terrein van de in aanbouw zijnde sport- en zwemaccommodatie op De Gelenberg. 

De rondleiding werd verzorgd door commercieel directeur van Van der Horst aannemers Ted van Schijndel en projectleider Wouter van Erp, in aanwezigheid van wethouder Willy Brink en projectleider Léon Daemen van de gemeente Druten.

Onder het maaiveld

Er wordt al vele maanden aan dit complex gewerkt, terwijl er bijna niets te zien was. Lange tijd is er onder het maaiveld gewerkt en dat was niet voor niets; er is hier onwaarschijnlijk veel gerealiseerd. Niet alleen de zwembaden, maar ook de technische ruimte voor onder meer de waterzuivering en de technische voorziening voor de beweegbare bodem van het (wedstrijd)bad. 

Boven de grond

Inmiddels is men begonnen boven het maaiveld en binnen 6 tot 7 weken zal het gebouw al veel van zijn uiteindelijke uitstraling laten zien. Binnenkort worden de dakplaten al gelegd. 

Op het moment van de rondleiding werden hiervoor de beschermingsnetten al aangebracht.
In het uiteindelijk complex streeft men naar een energieverbruik dat zo laag mogelijk is. Naast de al geplande 487 zonnepanelen is B&W voornemens nog eens 390 extra panelen te plaatsen. Daarmee is de accommodatie bijna energieneutraal.

Volgens de aannemer ligt de nieuwbouw op planning. Sportcentrum De Gelenberg is eind 2023 klaar en wordt in januari 2024 opgeleverd.

Volg de bouw via: www.druten.nl/projecten/sportcentrum-de-gelenberg

Dronefoto van de bouw van sportcomplex De Gelenberg.