Molen De Drie Waaien
Molen De Drie Waaien Foto: Rob Duinkerken

Nationale Molendag

MAAS EN WAAL - Komend weekend is de Nationale Molendag. Op zaterdag 13 en zondag 14 mei openen veel traditionele wind- en watermolens de deuren om bezoekers te ontvangen. Ook in de regio zijn verschillende molens te bezoeken.

De Hollandsche Molen bestaat in 2023 honderd jaar en viert Nationale Molendag dit jaar voor de vijftigste keer. Reden voor een extra groot feest, samen met het Gilde van Molenaars. Molenaars en molengidsen staan overal klaar om bezoekers te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Op veel plaatsen worden extra activiteiten georganiseerd. 

Afferden

Korenmolen De Drie Waaien is beide dagen geopend van 10.00 tot circa 16.00 uur. Jong en oud is van harte welkom. Er worden rondleidingen gegeven, bij voldoende wind zal het malen gedemonstreerd worden en kinderen kunnen met de kleine maalsteen zelf malen. Voor de jongste bezoekers ligt er een leuk cadeautje klaar. Neem voor meer informatie contact op via mail: dedriewaaien@gmail.com.

Alphen

De molen Tot Voordeel en Genoegen is op zaterdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Er zijn rondleidingen, demonstraties door de molenaar en er worden molenfilms vertoond.

Beneden-Leeuwen

De Wielewaal is op zaterdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Er worden demonstraties gegeven door de molenaar.

Beuningen

Standerdmolen De Haag is beide dagen geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven en er worden heerlijke pannenkoeken gebakken.

Dreumel

De molen in Dreumel is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven.

Wijchen

De molen in Wijchen is zaterdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Er is een rondleiding en er worden pannenkoeken gebakken. Voor de kinderen is er een luchtkussen.

Winssen

De Beatrixmolen is zaterdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn rondleidingen en er is een expositie.

Op molens.nl zijn alle deelnemende molens te vinden.