Bevrijdingsdag Dreumel
Bevrijdingsdag Dreumel Foto: Reinier Jansen

Vrijheid werd groots gevierd in de regio

MAAS EN WAAL - In Beuningen en Dreumel werd de vrijheid afgelopen vrijdag groots gevierd en in Wamel vond een dag later de eerste editie plaats van Bevrijdingspop West Maas en Waal.

In Beuningen was er een vuur- en vlaggenceremonie bij het gemeentelijkherdenkingsmonument bij de RK Kerk. In de nacht van donderdag op vrijdag haalden lopers van Hardloopvereniging Beuningen het bevrijdingsvuur in Wageningen op en brachten deze in estafette naar Beuningen. Tijdens de ceremonie werden hiermee vier fakkels aangestoken. Aansluitend ging het bevrijdingsfestival Vrijpop van start naast de Corneliuskerk. Er waren optredens van onder andere Kunst en Volharding, Trio Bakelied, Blind Lemon, Ciao Luciferen en MmoozZ. 

In Dreumel werd Bevrijdingsdag georganiseerd door Oranjecomité Dreumel in samenwerking met Tour de Waal. Voor jong en oud waren er veel activiteiten, zoals ‘vrijheid’ schilderen, voetbal en volleybalclinics. Ook was er een colonne van oude legervoertuigen te bewonderen. Helaas werden de activiteiten vroegtijdig beëindigd vanwege een stortbui. Hierdoor gingen de broodjesdropping en de sprong van de parachutist niet door.
Zaterdag was in het VTC in Wamel de eerste editie van Bevrijdingspop West Maas en Waal, met optredens van Bridges, Crowman’s Hill, Wek, KØLL, Jack’s Corner, Montgomery en Rockaholic. Het festival werd drukbezocht en bleek daarmee een schot in de roos en voor herhaling vatbaar. Op de Facebookpagina van Bevrijdigspop West Maas en Waal zijn enkele sfeerfilmpjes te zien van het festival.

Aftermovie

In samenwerking met het Multimediateam van Pluryn heeft de Maas&Waler een leuke aftermovie gemaakt. Het Multimediateam is bij Bevrijdingsdag in Dreumel en Vrijpop in Beuningen geweest en heeft hiervan een videoverslag gemaakt. Kijk op https://youtu.be/Rh4tpnieT2E of scan de QR-code om de film te zien. Laat ons weten wat je van de film vindt via redactie@demaasenwaler.nl.

Afbeelding