Meedenken over samenwerken met de gemeente Beuningen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat inwoners, ondernemers, (maatschappelijke) organisaties en andere belanghebbenden meedenken over haar plannen en het beleid en hier ook bij betrokken zijn. Er wordt hiervoor een participatiebeleid gemaakt. Om goed te weten wat de samenleving wil, is er een vragenlijst opgesteld. 

In het participatiebeleid komt te staan hoe de samenleving mee kan denken en werken aan de plannen van de gemeente. Maar ook hoe er wordt omgaan met initiatieven. Ook worden duidelijke spelregels en een aanpak ontwikkeld. Vervolgens is de gemeenteraad aan zet om het participatiebeleid vast te stellen. Wethouder Frans Houben: ‘Samen met inwoners, ondernemers, (maatschappelijke) organisaties en andere belanghebbenden werken we aan een duurzame, veilige en gezonde gemeente. Daarvoor betrekken we hen bij allerlei ontwikkelingen en plannen. Of kloppen ze zelf aan met een idee. We willen graag kijken wat er nodig is om de samenwerking te verbeteren. We willen daarom graag weten waarover de samenleving wil meepraten, op welke manier zij wil samenwerken en hoe de gemeente het best contact op kan nemen.'

De vragenlijst is in te vullen tot en met 21 mei 2023 via www.beuningen.nl/denkmee. Wie de vragenlijst invult maakt kans op een prijs. 

Invullen op locatie

Voor sommigen is het invullen van de digitale vragenlijst lastig. Inwoners kunnen hierbij worden geholpen op vrijdag 12 mei van 12.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek Beuningen, in de Lèghe Polder.

Gesprekken 

Naast de vragenlijst vinden er ook gesprekken plaats met de samenleving. Bijvoorbeeld over hun deelname aan eerdere participatietrajecten en/of initiatieven.

Meer informatie 

Meer informatie en de vragenlijst, zie: www.beuningen.nl/denkmee.