Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag 2021 in Ewijk.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag 2021 in Ewijk. Foto: Erna Kool

Dauwtrappen in De Meren met IVN Maas en Waal

DREUMEL - Het is inmiddels een traditie van IVN Maas en Waal; dauwtrappen op Hemelvaartsdag. De gidsen nemen de deelnemers dit jaar mee naar De Meren in de Dreumelse polder. 

De Meren is een klein, zestig hectare tellend natuurgebied van Staatsbosbeheer midden met verschillende biotopen, zoals moeras, rietkragen, weilanden en bosschages. Het gebied is een overblijfsel van een oude Maasarm die in een ver verleden midden door Maas en Waal liep. Dit gebied werd tijdens de ruilverkaveling aan de natuur overgelaten, omdat het voor agrarische activiteiten minder geschikt is. Inmiddels is het weelderig begroeid en biedt leefruimte voor veel zangvogels, reeën, vossen en ook andere dieren. De vroege excursie op Hemelvaartsdag biedt de natuurliefhebber een extra voordeel. Als de dag nog fris en ongerept is, zijn de vogels veel actiever en ontdek je waarschijnlijk nog veel meer andere dieren. Tip: draag stevige wandelschoenen en neem je verrekijker mee.

Informatie

De start is om 07.00 uur. Parkeren is mogelijk aan de hoek Merenweg-Zijvond. Zie www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/natuuractiviteiten voor meer informatie en het aanmeldformulier. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd

De Meren, Dreumel