Afbeelding
Foto: eigen

Boemerang Komeet Volleybalkampioen heren A Poule

Sport

AFFERDEN - Woensdag 19 april mochten de heren van Boemerang Komeet in Afferden aantreden tegen Blok’69 HA2. Al de hele competitie strijdt het team van Boemerang Komeet om de koppositie met Isala’77 HA2. De laatste speelronde moest de beslissing brengen. In de wetenschap dat Isala een dag later hun laatste wedstrijd speelt wist Boemerang Komeet dat ze bij twee setwinsten niet meer in te halen zouden zijn.

De 1e set ging met een sterk aanvallend Boemerang Komeet spectaculair van start. Blok deed echter hun naam eer aan waardoor ze zeer verrassend toch een voorsprong namen. Door wat tactische omzettingen van de coach (het hoeft niet altijd hard, met een geplaatste bal scoor je ook) trokken de gasten uit Druten de set toch nipt naar zich toe. Toen ook de tweede set met duidelijke cijfers naar Boemerang Komeet ging kon er al een klein vreugdedansje gemaakt worden. Het kampioenschap was immers een feit. 

Dat ze bij Blok als middenmoter de laatste weken toch ook goed bezig zijn bleek wel uit de 3e set. Als je als tegenstander de teugels iets laat vieren, dan krijg je de set gewoon om de oren. De vierde set ging ook weer lang gelijk op, maar werd door Boemerang Komeet gewonnen. Er stapten twee teams met een brede glimlach van het veld. Boemerang Komeet omdat ze zich kampioen mogen noemen en Blok omdat ze een set hebben kunnen afsnoepen van die kampioen.