Politie richt pistool in Druten

DRUTEN - Tijdens Koningsdag is politie Beuningen, Druten en West Maas en Waal in actie gekomen na een 112-melding over een vuurwapen. Daarbij heeft ze het pistool gericht op een twaalfjarige jongen en een ouder echtpaar met hun kleindochter.

De politie kreeg melding van een jongen die op straat lag met een wapen in zijn hand. Aanrijdend kreeg de politie door dat de jongen inmiddels in een voertuig was gestapt. Omdat de politie bij dit soort meldingen geen risico kan nemen, werd deze melding behandeld als zijnde het hebben van een echt (vuur)wapen. Daarom heeft de politie, toen ze het betreffende voertuig zag rijden, een stopteken gegeven en alle inzittenden uit het voertuig gepraat. Hierbij heeft ze ook het vuurwapen gericht gehouden. Tijdens de controle bleek er sprake te zijn van een balletjespistool, wat de jongen op de kermis had gewonnen.

De politie heeft op social media melding gemaakt van het voorval en uitleg gegeven, zeker omdat het voorval door veel omstanders is gezien. De politie gaf aan dat ze, na een dergelijke melding, geen enkel risico kan nemen.

De automobiliste heeft via de Facebookpagina van de politie gereageerd op het voorval. De betreffende jongen met het balletjespistool had een bloedneus en het echtpaar wilde hem thuisbrengen. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden werd het behulpzame echtpaar door de politie staande gehouden.

Zie voor het bericht van zowel de politie als het echtpaar: Facebook/politie Beuningen, Druten, West Maas en Waal.