Transformatorkast midden op de stoep ter hoogte van Strengpers 20.
Transformatorkast midden op de stoep ter hoogte van Strengpers 20. Foto: John van Gelder

Vervelende obstakels in Tichellande

Algemeen

DRUTEN – De fractie Welzijn Druten heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over diverse obstakels in de wijk Tichellande. De partij begrijpt op geen enkele wijze de overwegingen om transformatorkasten en laadpalen op voetpaden te plaatsen waarbij geen rekening gehouden wordt met voetgangers, maar nog minder met minder validen.

Welzijn Druten stelde daarom de volgende vragen: ‘Hebben wij binnen de gemeente Druten regels vastgelegd met betrekking tot het plaatsen van objecten zoals transformatorkasten of laadpalen op voetpaden? En zo niet, op welke manier waken we dan voor het feit dat zulke objecten geen obstakel moeten vormen voor voetgangers en/of minder validen? Indien bij het plaatsen van deze objecten alle geldende regels nageleefd zijn, zijn wij benieuwd wat volgens onze gemeente een acceptabele afstand is waarlangs iemand met een rolstoel vrijuit moet kunnen passeren? Overigens is deze situatie ook voor mensen zonder beperking hinderlijk. Indien de regels niet nageleefd zijn, zijn wij benieuwd of en wanneer het college deze situaties gaat aanpakken. Zijn er bij de gemeente al klachten bekend over deze situatie(s)? Zo ja, wat is hiermee gedaan?’

Ontsluiting wijk
Daarnaast heeft Welzijn Druten vragen gesteld over de ontsluiting van deze wijk. De wijk kende tot voor kort twee ontsluitingspunten; behalve de rotonde bij De Zandroos was er richting Afferden een ontsluiting die van belang was om het bouwverkeer niet door de reeds gerealiseerde wijk te laten rijden. Ontsluitingen op de Van Heemstraweg zijn altijd risicovol, en een rotonde is veelal een veilige ontsluiting. Het langzaam verkeer kan oostelijk de wijk uit, maar het autoverkeer moet naar de rotonde. Dat lijkt een verstandige oplossing, maar Welzijn Druten wacht het antwoord van het college af.

Door Ton Ebben