Wijchense Molen
Wijchense Molen Foto: Wijchense Molen

Feest op de Wijchense Molen

Algemeen

WIJCHEN - Bij de Wijchense Molen staat deze maand het tienjarig jubileum van de molenwinkel centraal. Ieder weekend zijn er festiviteiten, waaronder een bakwedstrijd en een Hollandse Dag. 

Broodbakkers kunnen op zaterdag 6 mei meedoen met de bakwedstrijd en hun brood laten keuren door Jacques van Ewijk (bekend van Heel Holland Bakt) en Erik van Rodijnen (bakkerij BRodijnen). Aanmelden voor de bakwedstrijd kan in de molenwinkel.

Nationale Molendag
Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het Nationale Molendag; de kans om molen eens van binnen te bekijken. Wil je weten hoe het meel gemaakt wordt? Ga mee met een rondleiding en kom van alles over de molen te weten. Daarna kun je genieten van een lekkere molenpannenkoek. Kinderen kunnen zich vermaken op het luchtkussen. De molen is op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zondag 20 mei is het Hollandsche dag rondom de molen. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er volop Hollandsche spelletjes, zoals koekhappen, sjoelen, spijkerpoepen en zaklopen. Een stempelkaart kost 3 euro. 

Meer informatie over de molen: www.wijchensemolen.nl.