Afbeelding
Foto: Waterschap Rivierenland

Fotowedstrijd WaterPracht

Algemeen

REGIO - Waterschap Rivierenland heeft een fotowedstrijd in het leven geroepen vanwege het 750-jarig bestaan.

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied ontstond. Graaf Floris V van Holland regelde dat. In de eeuwen die volgen komen er dijken, dammen, stuwen en gemalen om het water te beheersen. Het water blijft uitdagingen bieden: extreme regen, periodes van droogte, kwaliteit van water. Was het vroeger de strijd tegen het water. Nu is dat een strijd òm het water.

Het waterschap roept (hobby)fotografen op om ‘ons’ Rivierenland in te gaan en een foto te maken met als onderwerp ‘WaterPracht’. De opdracht: Hoe zie jij het prachtige van water terug wanneer je buiten om je heen kijkt? Deelnemers kunnen hun foto insturen vóór 21 mei 2023.

Leuke prijzen
Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen, bestaande uit de onze vier ‘grafen’: drie vaste fotografen van het waterschap, voorgezeten door de dijkgraaf. Daarbij kijken ze naar twee categorieën deelnemers: jeugd tot 18 en volwassenen. De winnaar van elke categorie krijgt persoonlijk bericht. De winnaars ontvangen hun foto uitvergroot op plexiglas. Onder de overige deelnemers worden 10 cadeaupakketjes verloot met onder andere een fotocadeaubon van 25 euro.

Kijk voor meer informatie op: www.waterschaprivierenland.nl/750jaar.