van links naar rechts: de heer L.R.E. Stam, de heer G.J.M. van der Sluijs, de heer G.J.M. Strikker, de heer J.A.M. Nijenhuis, de heer J.J.G. Henricks, burgemeester Sigrid Sengers
van links naar rechts: de heer L.R.E. Stam, de heer G.J.M. van der Sluijs, de heer G.J.M. Strikker, de heer J.A.M. Nijenhuis, de heer J.J.G. Henricks, burgemeester Sigrid Sengers Foto: John van Gelder

Lintjesregen Druten

Algemeen

DRUTEN - Woensdagochtend 26 april reikte burgemeester Sigrid Sengers vijf Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Jan Nijenhuis uit Horssen, Louis Stam uit Deest en Jos Henricks, Bert van der Sluijs en Gerard Strikker uit Druten werden voor hun brede, langdurige en ruimhartige inzet benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij werden met een smoes uitgenodigd om naar de Bogerd te komen, alwaar zij werden verrast.

Jos Henricks (Druten)
De heer Henricks is vanaf 1980 secretaris bij Badmintonclub Racket “80”. Ruim 15 jaar was hij ook secretaris voor de vereniging Meer Bewegen voor Senioren. Nog steeds adviseert hij het bestuur van deze vereniging. Bij Stichting MeerVoormekaar helpt heer Henricks al 15 jaar mensen met de belastingaangifte en de thuisadministratie. Daarnaast neemt de heer Henricks zorgtaken op zich als mantelzorger. De heer Henricks is een actieve, sociaal betrokken, accurate vrijwilliger.

Jan Nijenhuis (Horssen)
De heer Nijenhuis was meer dan 30 jaar bestuurslid bij Hengelsportvereniging ’t Goor in Horssen. Bij muziekvereniging “Excelsior” in Horssen was hij 20 jaar vrijwilliger. Ook bij de Stichting Regionaal Instituut voor Educatie in Maas en Waal verricht hij al 20 jaar hand- en spandiensten. Vanaf 1994 is de heer Nijenhuis vrijwilliger bij de parochie St. Antonius Abt te Horssen/nu H. Franciscus en H. Clara. Hij verzorgt onderhoudswerkzaamheden aan de begraafplaats in Horssen, de tuin van de pastorie en het kerkplein. Ook houdt hij al 20 jaar met een groep vrijwilligers van de KBO Horssen het Luske-plantsoen netjes. De heer Nijenhuis is een actieve, zeer betrokken vrijwilliger die zich al 40 jaar inzet voor de Horssense gemeenschap.

Bert van der Sluijs (Druten)
De heer Van der Sluijs zet zich al 28 jaar in als bestuurslid voor de Maas en Waalse Biljart Bond (MWBB). Als penningmeester beheert hij de kas altijd zorgvuldig. Als competitieleider en wedstrijdsecretaris verzorgt hij alles rond teamindelingen, wedstrijdschema’s en uitslagen. De heer Van der Sluijs is een verbindende, actieve en betrokken vrijwilliger.

Louis Stam (Deest)
Van Dweilorkest De Klepzeikers was de heer Stam 11 jaar bestuurslid en van buurtvereniging De Modderwoaiers 8 jaar de voorzitter. Voetbalvereniging SCD’33 kon in een periode van 20 jaar op hem rekenen als trainer, scheidsrechter en bestuurslid. En nog steeds verricht hij hand- en spandiensten bij de voetbalvereniging en SSD (Stichting Sport Deest). De heer Stam is 25 jaar lid van carnavalsvereniging De Vrolijke Golf. Hier heeft hij meerdere vrijwillige functies vervuld en is hij nog steeds bestuurslid. De heer Stam is een actieve, zeer betrokken vrijwilliger in Deest die altijd klaar staat om te helpen.

Gerard Strikker (Druten)
De heer Strikker heeft zich van 2001 tot 2022 ingezet als vrijwilliger bij Volleybalvereniging Boemerang Komeet in Druten. Hij was daar vele jaren voorzitter en daarnaast vrijwilliger bij activiteiten. In 2004 heeft hij Stichting Behoud Hertenpark Druten mee opgericht, waar hij tot voor kort bestuurslid was. Hij is hier nog steeds actief. Van 2011 tot 2022 was hij vrijwilliger bij Stichting Meerwaarde Maas en Waal. Hij heeft een bijdrage geleverd aan veel projecten, in het bijzonder aan het Tech-Lokaal. Hiervan was hij initiator en actief betrokken bij de oprichting. Nog steeds zet hij zich hiervoor in. Vanaf 2012 is hij actief lid van het Maas en Waals mannenkoor en sinds 2016 is hij hiervan de voorzitter. De heer Strikker is een actieve, verbindende, zeer betrokken vrijwilliger.