Joost Kooijmans bij zijn eigen kraam op een markt.
Joost Kooijmans bij zijn eigen kraam op een markt. Foto: Henk van Coolwijk

Lustrum voor voorjaarsmarkt Dreumel

DREUMEL - De voorjaarsmarkt in Dreumel viert aankomend weekend het eerste lustrum. Op zondag 2 april kunnen bezoekers van 10.30 tot 17.30 uur in D'n Hoender weer struinen langs de circa 100 kramen met een zeer divers aanbod. De vijfde editie, die in het teken staat van Pasen, biedt bovendien vertier voor jong en oud. De toegang is gratis.

Het was Joost Kooijmans, van de gelijknamige boerderijwinkel in Dreumel, die in 2018 het plan opvatte om een voorjaarsmarkt op te zetten in zijn dorp. Het bleek direct zo'n groot succes, dat verschillende edities - waaronder ook een kerst- en zomerbraderie - volgden. Keer op keer slaagt Kooijmans erin om een verrassend veelzijdig aanbod te presenteren. 'Aankomend weekend belooft opnieuw de moeite waard te zijn voor nieuwe en terugkerende bezoekers', verzekert hij. 'Zo zijn er kramen met lekkernijen als ambachtelijk brood, boerderij-ijs, kazen en streekproducten, maar ook stands met woondecoratie, kleding, bloemen en planten.'

Entertainment

Naast kramen is er ook volop entertainment. Muziek is er bijvoorbeeld van dweilorkest Noot Zat en een heus draaiorgel. Kinderen kunnen ponyrijden of een ritje maken in de zweefmolen; vanaf 13.00 uur treedt Clown Joris voor hen op.