Siemke Peters
Siemke Peters Foto: John van Gelder

Nieuwe chiropractiepraktijk op het Zorgplein in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Sinds 1 december is Beneden-Leeuwen een chiropractiepraktijk rijker. Met veel plezier ontvangt Siemke Peters iedereen met fysieke klachten in zijn praktijk op het Zorgplein aan de Van Heemstraweg. 

Toen Siemke klaar was met zijn vwo, kwam hij door een gescheurde kruisband in aanraking met een chiropractor. Hij vond die materie zo leuk, dat hij zelf chiropractor wilde worden. Van Boven-Leeuwen verhuisde hij naar Engeland om daar aan de universiteit te studeren. 'Wat veel mensen niet weten, is dat er geen Nederlandse opleiding is, omdat chiropractie hier helaas nog als alternatief wordt beschouwd', legt Siemke uit. Een pittige opleiding die veel weg heeft van geneeskunde. 'Je leert alles van het menselijk lichaam tijdens de studie van vijf academiejaren, waarvan het laatste jaar een klinisch stagejaar is.'

Na die vijf jaar, keerde hij terug naar Nederland. Inmiddels is hij al negen jaar werkzaam als chiropractor en sinds kort dus ook met eigen praktijk. 'Dat is nu nog parttime, omdat ik ernaast nog bij een andere praktijk werk, maar het doel is wel om dit uit te bouwen.' Bij Siemke kun je terecht voor allerlei soorten klachten. 'De meesten denken alleen aan rugklachten, dat is wel het voornaamste, maar we doen zoveel meer.' Denk hierbij aan enkel- of schouderproblemen, maar ook kaakklachten of hoofdpijn. 'Wij hebben een breed scala aan behandelmethoden om vele soorten klachten te verhelpen.'
Om bij Siemke langs te komen, hoef je geen verwijzing te hebben van de huisarts. 'Als chiropractor stel je je eigen diagnose op. Ik begin dus altijd met een uitgebreide anamnese, gevolgd door een degelijk lichamelijk onderzoek. Zo weet ik hoe ik te werk moet gaan, maar kan ik bijvoorbeeld ook besluiten een patiƫnt te verwijzen naar een andere specialist.' Om die juiste conclusies te trekken, moet een gecertificeerde chiropractor zich blijven bijscholen. Gelukkig voldoet Siemke aan al deze eisen.
Loop jij al een tijdje met problemen en wil je langskomen? Siemke werkt elke maandag en woensdag in Beneden- Leeuwen. Kijk voor meer informatie op: www.chiropractiepeters.nl.