Repetitie Plaet Gespeuld
Repetitie Plaet Gespeuld Foto: John van Gelder

Plaet Gespeuld brengt volksmusical 'Bij Daatjes'

AFFERDEN/BOVEN-LEEUWEN - Volkstheatergroep Plaet Gespeuld staat vanaf deze week op de planken met de volksmusical ‘Bij Daatjes'. 

De musical neemt het publiek mee terug naar het jaar 1978. Ergens in Het Land van Maas en Waal staat Arie achter de tap van het zieltogende café ‘Bij Daatjes'. In het café maakt men kennis met bezoekers van allerlei pluimage die een geheel eigen kijk op het dorpsgebeuren hebben. In de zaal wordt meegekeken over de schouders van Arie naar hetgeen zich daar afspeelt, variërend van een koffietafel tot en met de bingo. Zoals het een echte kroeg betaamt, wordt er ook ‘Bij Daatjes' heel wat gezongen. Vrolijke liedjes met een hoog meezinggehalte. De gebruikte melodieën zijn allemaal hits uit een grijs en minder grijs verleden voorzien van een nieuwe, komische tekst. Ook dit keer is de muzikale ondersteuning in handen van de huisband De Komkommers. Muziek en zang worden live ten gehore gebracht.

Bij het ter perse gaan van deze krant zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor zondagmiddag 2 april in D'n Dulper in Boven-Leeuwen of zondagmiddag 16 april in De Meent te Afferden. Kaarten kosten 18 euro. Info via tel. 06-11 51 18 97.