Sigrid Sengers
Sigrid Sengers Foto: Benny de Grove

Installatie Sigrid Sengers als burgemeester van Druten

Algemeen

DRUTEN - Op donderdag 30 maart is de installatie van Sigrid Sengers als nieuwe burgemeester van de gemeente Druten. Tijdens een buitengewone raadsvergadering op het gemeentehuis wordt zij beëdigd.

Op 16 maart 2023 is het Koninklijk Besluit over de benoeming van mevrouw Sengers genomen. Daarmee is de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Druten afgerond. De benoeming gaat in op 30 maart. Tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt Sigrid Sengers door de commissaris van de Koning van provincie Gelderland, de heer John Berends, beëdigd als Kroonbenoemde burgemeester. 

De gemeenteraad van Druten nodigt inwoners van harte uit om donderdag 30 maart aanwezig te zijn bij de installatie en receptie op het gemeentehuis. De buitengewone raadsvergadering begint om 15.00 uur. Aanmelden kan via een email naar griffie@druten.nl. 

Ook kan de installatie online gevolgd of op een later moment teruggekeken worden via www.druten.nl/vergaderingen.

Sigrid Sengers heeft tijdens haar loopbaan verschillende bestuurs- en directiefuncties vervuld. Haar laatste rol was die van directeur fondsenwerving en externe relaties van Vlerick Business School in Brussel. Eerder was ze wethouder in Slochteren. Sigrid Sengers volgt waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld op.