Camping Groene Eiland.
Camping Groene Eiland. Foto: Reinier Jansen

Camping Groene Eiland overgenomen door Capfun

Algemeen

APPELTERN - Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel; Camping Groene Eiland heeft een nieuwe eigenaar; het van oorsprong Franse familiebedrijf Capfun.

Huidig directeur/eigenaar van campingpark het Groene Eiland Adri van Ooijen laat weten dat het na 40 intensieve dienstjaren mooi geweest is. 

Nu in 2023 is het voor Adri met 40 intensieve dienstjaren mooi geweest. Zijn bedrijf zal worden voortgezet door Capfun; één van de marktleiders op het gebied van toerisme in Europa. Onder de vlag van Capfun vallen ruim honderd luxe campings in diverse landen van Europa, met een zwaartepunt in Frankrijk. 

Nederlandse markt 

Sinds 2019 is de keten zich gaan richten op de Nederlandse markt. Inmiddels zijn al achttien Nederlands campings overgenomen, en zullen er dit jaar nog enkele volgen.
Capfun staat bekend om haar spectaculaire waterparken en te gekke glijbanen. De keten heeft als doel vakanties zo ‘fun’ mogelijk te maken. ‘Ze zullen hun concept uiteraard ook op deze camping willen doorvoeren, maar het Groene Eiland zal altijd een uniek eiland blijven’, aldus Van Ooijen.

Veranderingen

Komend seizoen zullen er nog weinig wijzigingen plaatsvinden op het park. Hoe het park er daarna uit komt te zien is de vraag. De kans is groot dat de bekende kleurrijke waterglijbanen ook aan de oever van de Gouden Ham verrijzen.