Nipt verlies DSZ bij Quick 1888

NIJMEGEN - DSZ heeft in de uitwedstrijd tegen Quick 1888, de nummer drie in de competitie, een nipt verlies geleden. Eindstand werd 2-1. Al direct in de eerste helft kwam DSZ op voorsprong. Quick 1888 kreeg daarna de overhand maar kwam niet tot grote kansen. In de laatste minuten van de eerste helft was er voor beide teams nog een mooie kans. DSZ kreeg een vrije trap die helaas in de handen van de keeper gekopt werd. In de slotminuut redde DSZ-keeper Terrell van den Heuvel een schot van Quick 1888 op miraculeuze wijze.

Door Marcel van Baren

In de tweede helft kreeg DSZ het zwaar. Een gelijkmaker kon niet uitblijven, en viel in de 56ste minuut. Niet veel later kwam Quick 1888 zelfs op voorsprong. Sporadisch kwam DSZ nog aan aanvallende impulsen toe. Enkele mooie vrije trappen zorgden voor gevaar in de zestien meter van de thuisploeg. De grootste kans op de gelijkmaker kwam van Rik van Beuningen. Zijn schot werd echter ternauwernood door de keeper gepareerd. Even later was het aan de andere kant Dennis Jansen die DSZ nog in de race hield. Met een mooi blok hield hij de aanvaller van scoren af. Ondanks de toenemende druk van Quick 1888 bleef de stand steken op 2-1.