Tijl, Sem, Lieke, Isa en Fenne doen mee aan de Drutenloop
Tijl, Sem, Lieke, Isa en Fenne doen mee aan de Drutenloop Foto: Actief Maas en Waal

Hardloopclinics voor de jeugd

DRUTEN  – Actief Maas en Waal verzorgt deze maand op alle basisscholen in de gemeente Druten hardloopclinics om de jeugd enthousiast te maken voor de 15e editie van de Drutenloop. Het hardloopevenement vindt plaats op zondag 2 april. 

Maikel Wetters van Actief Maas en Waal: ‘We geven kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk hardlopen kan zijn. We leren ze ook om de krachten ideaal te verdelen tijdens de Drutenloop.'
Samen met enkele leerlingen van basisschool ’t Geerke uit Puiflijk blikt hij vooruit naar de Drutenloop, en vraagt hen onder meer waarom ze meedoen. 'Voor de leuk', roep Sem (10) met een stralend gezicht. 'En om mijn energie eruit te gooien', vult Tijl (11) aan. Stilzitten is niet zijn hobby. Fenne (10) vindt de aanmoediging die ze krijgt van het publiek langs de kant heel fijn.

Lieke (11) weet al precies welke tactiek ze gaat toepassen: 'We gaan rustig beginnen en daarna steeds harder.' En hoe je anderen dan voorblijft? 'De binnenbocht nemen', zegt Isa (10) beslist. 'Mocht er iemand in de weg lopen, dan beuk je die aan de kant', zegt Lieke lachend. 'Hé,' reageert de gymleerkracht, 'zo ken ik jou niet'.
De leerlingen zijn enthousiast over de Drutenloop en gaan iedereen die ze kennen vragen om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 30 maart via: www.drutenloop.nl.