Afbeelding
Foto: Hans Barten

Bijeenkomst Streekmarketing

DRUTEN - Afgelopen woensdag vond in de Bogerd de eerste bijeenkomst plaats van Streekmarketing Land van Maas en Waal. Er waren ruim 50 enthousiaste ondernemers en organisaties uit de toeristische recreatieve sector aanwezig. 

Streekambassadeur Jochem van Gelder presenteerde de middag. Hij ging in gesprek met onder andere Ronald Thoonen, wethouder gemeente Druten, over de kansen in het Land van Maas en Waal voor recreatie en toerisme. Thoonen heeft de ambitie om samen met ondernemers en de gemeente West Maas en Waal de regio sterker te positioneren. 'Hoe fantastisch is het om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en te recreĆ«ren in het Land van Maas en Waal. De natuur, het water, cultuur, het culinair genieten. En dat in combinatie van de gastvrijheid van de Maas en Waler. Dan krijg je toch direct het vakantiegevoel.' 

Samenwerking

Rob Ansen, recreatieve ondernemer en afgevaardigde namens klankbordgroep Land van Maas en Waal, was zeer te spreken over de huidige ontwikkelingen. Hij ervaart een goede samenwerking, waarbij de klankbordgroep fungeert als spiegel en sparringgroep voor Stichting Bureau Toerisme. 

Dagrecreatie 

Richard de Bruin, directeur Bureau Toerisme, benadrukte in zijn gesprek met Van Gelder het belang voor ontwikkeling van dagrecreatie. Zeker nu er op het gebied van verblijf diverse initiatieven aankomen.
Meer informatie: www.bureautoerisme.nl/streekpromotie-land-van-maas-en-waal.