Han Blok
Han Blok Foto: William van den Akker

Bijeenkomsten voor senioren over 'Ons klimaat'

BEUNINGEN - De werkgroep Milieu & Klimaat van Groen Ontmoeten verzorgt de komende periode een serie bijeenkomsten met als thema 'Ons klimaat'. De middagen zijn bedoeld voor senioren uit de gemeente Beuningen. Bioloog Han Blok is bereid gevonden om het programma vorm te geven.

Blok was milieuadviseur en is nu een veelgevraagd spreker over klimaat, milieu en energie. Hij pakt een heftig onderwerp als klimaat op een enigszins luchtige manier aan en schroomt niet zijn toehoorders met een knipoog te prikkelen. In het kader van de Universiteit van Beuningen gaf Blok afgelopen november de zeer drukbezochte lezing ‘Wat een ramp’.
De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 21 maart, 4 april en 18 april van 14.00 tot 15.30 uur in Het Dijkmagazijn in Beuningen. Tijdens de eerste middag gaat Blok in op het geografisch ontstaan van de aarde en klimaten. De tweede bijeenkomst staat de vraag 'Wat kunnen wij doen aan de klimaatproblematiek?' centraal. In de laatste bijeenkomst wordt besproken wat ons stimuleert of tegenhoudt om in actie te komen. Er is bij elke presentatie volop ruimte met elkaar over de onderwerpen in gesprek te gaan.

De kosten bedragen 15 euro voor drie bijeenkomsten, inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via www.seniorenbeuningen.nl. Zowel leden als niet-leden van een seniorenvereniging zijn welkom. 

Verdroging