Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Schone Rivieren Expeditie

MAAS EN WAAL - Op zaterdag 18 maart wordt vanaf 9.30 uur op verschillende locaties langs de Maas en de Waal opgeruimd in het kader van de Schone Rivieren Expeditie. Mensen die willen helpen met het opruimen van zwerfafval in de uiterwaarden zijn welkom. 

De Schone Rivieren expeditie wordt georganiseerd door IVN Maas en Waal. Op diverse locaties langs de rivieren, vanaf Alphen en Dreumel tot aan Wijchen en Weurt, ruimen groepen vrijwilligers zwerfafval op. Dit gebeurt in samenwerking met Het Dijkmagazijn in Beuningen, de Vereniging Natuur Wijchen, de Zwerfafvalbrigade in Druten, de Zwerfafvalbrigades van de gemeente West Maas en Waal en nog heel veel andere vrijwilligers. In principe is gevraagd om voor 14 maart aan te melden, zodat er voldoende materialen beschikbaar zijn voor de inzameling van zwerfafval. Uiteraard zijn alle helpende handen welkom. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/natuuractiviteiten.
Wie bij Het Dijkmagazijn in Beuningen aan de slag wil, kan zich aanmelden via de site www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Er is koffie na afloop.

Landelijke Opschoondag

Naast de Schone Rivieren Expeditie vindt zaterdag ook de Landelijke Opschoondag plaats. Samen met vrienden, familie, buren en collega's worden de handen uit de mouwen gestoken en worden straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoongemaakt.

Kijk op www.nederlandschoon.nl waar je in de buurt kunt helpen bij een actie. Ook is het mogelijk zelf een schoonmaakactie aan te melden.

Afbeelding
Schone Rivieren Expeditie blijft nodig