Zondag: Sara, Fabiënne en Jesse.
Zondag: Sara, Fabiënne en Jesse. Foto: Saskia Voet

Mooie resultaten tijdens Gelderse Minioren Finale

VAASSEN/BEUNINGEN - Afgelopen weekend waren 4 zwemmers van BZC Dolfijnen uitgenodigd voor de Gelderse Minioren Finales in Vaassen. Deze zwemmers hebben zich weten te plaatsen tijdens de voorrondes. De beste 18 zwemmers van elke slag mochten uitkomen op deze wedstrijd.

Op zaterdag gingen Sara, Jesse en Elsa mee. Sara kwam uit op de 200 meter wisselslag. Ze zwom dit in een tijd van 3:49.23 en behaalde de 10de plek. Ze zwom daarnaast een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag met een tijd van 1:52.30. Ze kwam hierbij op de 8ste plek.

Jesse zwom 3 afstanden: 100 meter wisselslag, 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag. Hij verbeterde zijn eigen tijd op de 100 meter wisselslag in een tijd van 1.39.64. Hiermee werd een bronzen medaille behaald. Een foutje op de 50 meter schoolslag leidde tot diskwalificatie, maar hij maakt dit goed door tweede te worden op de 50 meter vrije slag (0:38.74). Elsa zwom vandaag de 50 meter rugslag in een mooie tijd van 0:51.58. Ze verbeterde hiermee haar oude tijd en behaalde de 10de plaats.

Op zondag was het de beurt aan Sara, FabiĆ«nne en Jesse. 200 meter vrije slag zwom Sara in een tijd van 3:23.24. Met dit persoonlijk record werd ze 14e in het klassement. Jesse zwom vandaag wederom drie afstanden. De 50 meter vlinderslag zwom hij in een tijd van 0:48.49 en behaalde de 5de plek. Met de 50 meter rugslag (0:44.40) belandde hij net naast het podium, maar verbeterde zichzelf wel. De 100 meter vrije slag werd afgelegd in 1:27.50 en hiermee was hij vijfde. FabiĆ«nne was opgesteld voor de 100 meter wisselslag. Een persoonlijk record in een tijd van 1:57.88 was goed voor de 16e plaats.

Het was een mooie sportieve ervaring die beloond werd met een vaantje.

Zaterdag: Sara, Jesse en Elsa.