Inwoners Wijchen en Druten ontvangen bomen en struiken.
Inwoners Wijchen en Druten ontvangen bomen en struiken. Foto: SLG

Inwoners Wijchen en Druten ontvangen bomen en struiken

Algemeen

DRUTEN/WIJCHEN - Vrijdagochtend 10 maart kregen de deelnemers van het project ‘Druten en Wijchen in het Groen’ hun bomen en struiken. Wethouders Twan van Bronkhorst (gemeente Wijchen) en Ronald Thoonen (gemeente Druten) waren aanwezig om de eerste bomen uit te delen. In totaal krijgen 125 bomen en ruim 3.200 struiken een plekje in het buitengebied. 

Doel van het project is om het landschap sterker te maken door aanplant van landschapselementen op stukken grond van bewoners in het buitengebied. Deelnemers aan het beplantingsproject kregen daarvoor een erfadvies van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). En vrijdagochtend werden dus alle bomen en struiken uitgedeeld, natuurlijk met uitleg over het planten ervan. Deelnemers kunnen nu aan de slag met het planten van vogelbosjes, boomgaarden, hagen en houtsingels op hun eigen terrein.

Wijchen en Druten in het Groen
Alle deelnemers aan het project kregen bezoek van een adviseur van SLG. Samen maakten zij een inrichtingsplan dat aansluit bij het landschap er omheen. Door het planten van streekeigen soorten wordt het landschap weer aantrekkelijk voor verschillende diersoorten. Ook als je kijkt naar de cultuurhistorie krijgt het stuk grond en het landschap er omheen meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit project? Ga dan naar slgelderland.nl/projecten/wijchen-in-het-groen of slgelderland.nl/projecten/druten-in-groen. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Wijchen, de gemeente Druten en de provincie Gelderland.

Wethouder Ronald Thoonen deelt de eerste bomen uit.