Continuing story: Bert’s Animal Verhuur


WEST MAAS EN WAAL - Boetes, waarschuwingen, rapportages. Bert’s Animal Verhuur in Appeltern lijkt ze nog steeds aan zijn laars te lappen. Zo is het al jaren niet toegestaan dieren te houden voor verhuur aan evenementen, daar heeft het bedrijf geen vergunning voor.

Door Addy de Meij

Tijdens de laatste controle door toezichthouders van de ODR en twee politieagenten op 16 februari jl. bleek dat aan vier van de vijf eerder opgelegde lasten niet is voldaan. Zo waren verschillende illegale bouwwerken nog steeds niet afgebroken. Lichtpuntje: het hondenbestand is gedaald van 95 naar 65. Echter in totaal huisvest het bedrijf nog steeds zo'n 230 dieren. Er is door de instanties gecontroleerd op twee locaties van het bedrijf, de Molenstraat en de Munseweg in Appeltern.

Dwangsommen

De dwangsommen die Roelofs zijn opgelegd, bedragen in totaal 225.000 euro. Daarvan gaat de gemeente nu 150.000 euro vorderen. In dit bedrag is de illegale verhuur van dieren niet meegenomen, de controleurs zijn niet in huis geweest om de administratie in beslag te nemen. Persoonlijke omstandigheden van Roelofs telden mee in deze terughoudendheid. Als Roelofs niet betaalt start de gemeente over een maand een invorderingsprocedure. Met het risico voor Roelofs dat er beslag wordt gelegd op zijn bezittingen. De gemeente controleerde niet op dierenwelzijn, dat is voorbehouden aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.