Mierennesten

Afgelopen week moest ik een paar boodschapjes doen en alhoewel ik hier totaal geen hekel aan heb, doe ik dit negen van de tien maal zo snel mogelijk en zelden tijdens drukke tijden. Die ene andere keer neem ik de tijd om dingen te observeren. Ditmaal kon ik me rijkelijk verwonderen over stereotypische huismoeders die urenlang door de bomvolle supermarkt kruisten en elkaar weer bij ieder gangpad aanspraken. Ik kon mijn nieuwsgierigheid helaas niet de baas en wilde toch even weten waar deze dames het over hadden. Nou, verrassend genoeg ging het over de laatste aflevering van GTST, het koude weer en de situatie op de B.S.O.

Na het bezoek aan de super moet ik ook nog naar de geelrode drogisterij die al een decennia niet meer verrassend is en dat voordelige valt ook reuze mee. Tenzij je enkel producten koopt die in de aanbieding zijn, dan wel. Maar, zoals ik dat altijd heb bij aanbiedingen, weet ik dan meteen hoe zwaar ik de rest van het jaar getild wordt wanneer hetzelfde product níet in de aanbieding is. Bij de drogisterij stond een rij van een kilometer met slechts één kassa open. Overduidelijk mijn fout, moet ik maar niet tijdens spitsuur naar de voordeeldrogist gaan.

Om wat tijd te doden, liep ik de rij voorbij en ging ik pal bij het schap met de condooms en glijmiddel staan om deze producten eens nadrukkelijk te observeren. Met de condooms in mijn hand vroeg ik een willekeurige persoon die achter mij stond of hij het verschil wist tussen het lichtblauwe pakje en het paarse. “Nee, geen idee”, stamelde hij. Zonder blikken of blozen pakte ik wat andere attributen die in hetzelfde schap stonden en bekeek de achterkant van de verpakkingen. De man in de rij schoof snel naar voren, want hij zag de volgende vraag waarschijnlijk al aankomen. Ik liep ongevraagd toch naar hem toe en vroeg hem of hij wist waar de mierenlokdoosjes stonden. Niks zo vervelend als mieren.