Afbeelding
Foto: BC Argus
sport

Argus Dutch Open 2023

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen vrijdag vond in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen het ‘Argus Dutch Open’, editie 2023, plaats, hét toernooi van de plaatselijke badminton-vereniging B.C. Argus. Het grote deelnemersveld bestond zowel uit bestaande ervaren spelers als uit potentiële nieuwe leden, die speciaal voor dit open toernooi waren uitgenodigd door een aantal leden van de club. De deelnemers werden op basis van hun ervaring en sterkte in drie poules ingedeeld.

Na het welkomstwoord van de voorzitter, waarin het aanstaande 50-jarig jubileum van de vereniging in 2024 nogmaals onder de aandacht werd gebracht, werd een groepsfoto gemaakt en de belangrijkste regels van het toernooi door de organisatie uitgelegd. Daarna werd onder het toezien van het enthousiast aanwezige publiek in een dubbelspel en in een vijftal speelrondes gestreden voor de werkelijk schitterende prijzen. Het werd een zeer succesvolle editie, waarover na afloop in de bar van de sportzaal nog lang werd nagepraat onder het genot van een biertje en een bitterbal.

Ondanks dat B.C. Argus de afgelopen maand weer twee nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, zoekt de vereniging nog steeds nieuwe leden. De badmintonclub heeft een sterk recreatief karakter, maar heeft ook de middelen om nieuwkomers op een professionele manier te begeleiden. Naast het sportieve element biedt de club ook nog een sociale derde helft. Wil jij ook eens kennis maken met het badmintonspel, loop dan eens op vrijdagavond rond negen uur de sportzaal binnen. Wellicht wordt ook jíj verrast door deze enerverende sport en kunnen wij jou mogelijk inschrijven als clublid én als deelnemer van het Argus Dutch Open 2024!

Na een kort welkomspraatje van voorzitter Johan Leenders was het woord aan trainer/organisator Paul van Vlaanderen.Er werd gespeeld in 3 poules:de ervaren spelers,spelers op distictniveau,en de aanstormende talenten van het Molco team. Ondanks het informele karakter van de avond werd er enthousiast en fanatiek gespeeld,verdeeld over 5 wedstrijden van 5 minuten.Sommige deuels eindigden zelfs gelijk maar aan het einde van de avond waren er per poule toch echt 2 prijswinnaars bij de districtspelers waren dat Johan Leenders en Erik Bouman,bij de ervaren spelers waren Jurgen Gerritsen en Sjoerd van Eldijk de gelukkigen terwijl bij de talentengroep Maks van Haren en Mats Jansen met een gelijk aantal punten op de eerste plaats.Na een mooie oliebollenactie eind 2022 kent de club een voortvarend begin van 2023 met een flinke toename van het aantal leden (het aantal dames is zelfs verdubbeld).