HaltetaxiRRReis
HaltetaxiRRReis Foto: Martin Hogeboom

Haltetaxi in buitengebied Alphen

Algemeen

ALPHEN - Sinds enige tijd bestaat er voor buitengebieden in Gelderland, waaronder Alphen, een nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer: haltetaxiRRReis. 

De haltetaxi brengt reizigers tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 kilometer of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. De deeltaxi is aanvullend en sluit goed aan op de buurtbus, bus en trein. Zo krijgen ook inwoners van het buitengebied Alphen tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op OV-verbindingen.

De haltetaxi rijdt ook ’s avonds, in het weekend én in buitengebieden waar de buurtbus, bus of trein niet of niet elk uur rijdt. Met de Haltetaxi kunnen reizigers bij elke bestaande bushalte of treinstation op- of uitstappen. In moeilijk bereikbare (buiten)gebieden zijn er ruim 85 extra haltetaxi-halteborden geplaatst, waaronder ook in Alphen. De haltetaxi rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt. Bijvoorbeeld overdag in de daluren, in de avond of in het weekend. Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur. 

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren worden besteld: dit kan via: www.haltetaxirrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085- 0046699. De uitvoering en regie van de haltetaxiRRReis wordt in opdracht van de provincie Gelderland uitgevoerd door mobiliteitsaanbieder Qarin.