DSZ verliest inhaalwedstrijd van GVA

BOVEN-LEEUWEN - Voor DSZ stond afgelopen zondag 26 februari de inhaalwedstrijd tegen GVA op het programma. DSZ staat momenteel negende in de competitie en GVA elfde, met drie punten verschil. Winst was dus belangrijk om van de onderste plaatsen los te komen. DSZ begon goed aan de wedstrijd, en scoorde al na 6 minuten. Het spel golfde in het halfuur daarna op en neer en beide teams kwamen tot leuke aanvallen. In de 36e minuut viel de gelijkmaker. Een strafschop voor DSZ bracht de ruststand op 2-1.

In de tweede helft ging het alsnog mis. Hoewel DSZ een mooie kans tot scoren had, was het GVA dat doel wist te treffen. Niet veel later kwam de ploeg uit Doornenburg zelfs op een 2-3 voorsprong, uit een penalty. Een kwartier voor tijd was DSZ dicht bij een treffer. Een kopbal van Rik van Beuningen leek de doellijn te zijn gepasseerd, maar de scheidsrechter oordeelde anders. In de laatste tien minuten ging DSZ meer opportunistisch spelen, waarbij Rik van Beuningen de voorste linie versterkte. Dit pakte helaas verkeerd uit, waardoor GVA wist te scoren. Invaller Roy Peters maakte in de slotminuut nog een treffer voor DSZ, eindstand 3-4. Door het verlies blijft DSZ op de negende plaats staan. De concurrentie komt echter we dichterbij.