Piet en Peter Hulsen.
Piet en Peter Hulsen. Foto: Eigen foto

Peter Hulsen: 'Het is mooi om iets voor een ander te betekenen'

Een bijzonder verhaal van een oud-inwoner van deze regio. Hoe vergaat hen het leven buiten Maas en Waal, welke dromen hebben zij waargemaakt en wat is hun meest dierbare herinnering aan de streek? Deze keer Peter Hulsen, geboren in 1968 in de Blauwe Sluis.

Door René den Biesen

Het verhaal van Peter Hulsen begint in de winkel van zijn vader, die bekend stond als 'Piet d’n Bekker'. Piet runde zijn winkel aan de dijk op de Blauwe Sluis, van 1967 tot 2001. We zitten in de woonkamer van vader Piet, inmiddels 83 jaar oud, die vertelt over de jeugdjaren van Peter en diens zus Geri en broer Frank. Nadat zijn vrouw Bets op 53-jarige leeftijd kwam te overlijden, heeft hij jarenlang met hulp van zijn kinderen en personeel de winkel draaiende gehouden. De tijden veranderden en de winkel werd gesloten. Piet heeft in de jaren die volgden nog gereden op de buurtbus en was actief met een klussendienst voor de seniorenvereniging. De laatste jaren is hij niet meer actief. De jaren begin te tellen. Hij geeft aan dat hij met tevredenheid terugkijkt op zijn leven, waarin hij altijd heeft geprobeerd voor een ander iets te kunnen betekenen.

Zoon Peter is uit hetzelfde hout gesneden. Hij bezocht de lagere school in Appeltern om vervolgens met fiets en pont naar het Titus Brandsma Lyceum in Oss te gaan. Daarna volgde een studie bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Na zijn studie werkte hij twaalf jaar in Den Haag bij het Ministerie van Volksgezondheid. In zijn leven heeft hij altijd geprobeerd om iets voor anderen te kunnen betekenen, geheel zoals hij dit thuis heeft meegekregen. Hij is onder andere betrokken geweest bij de Stichting Ouders en Onderwijs, hij zette in Warmond Het Gastenhuis op en organiseert onderwijs voor kinderen met een handicap. Sinds 2021 is hij actief als managing consultant bij BMC.
Peter woont, nadat zijn kinderen uitvlogen, sinds kort in zijn uppie in Boxtel. Voordeel is nu dat hij niet ver weg woont bij vader Piet en ook redelijk snel op bezoek kan bij zijn drie studerende dochters. Waar hij ook woonde, altijd volgde hij de actuele gebeurtenissen in zijn geboortestreek op de voet en is hij onder andere een meer dan trouwe lezer van de Maas&Waler.