Kerktoren van Winssen bij hoogwater en zonsondergang,
Kerktoren van Winssen bij hoogwater en zonsondergang, Foto: Erna Kool

Bijgaand een overzicht van de diensten en vieringen in de regio komende week.

Parochie
H. Franciscus en H. Clara

Horssen, Protestantse kerk

Zaterdag 4 maart, 19.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Gemengd Koor Horssen.

Druten, H.H. Ewaldenkerk

Zondag 5 maart, 10.00 uur
Eucharistieviering in Druten m.m.v. de cantorij. In beide vieringen is er een extra collecte voor de vastenactie voor duurzame klaslokalen in Zambia.

Op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond 19.00 uur: Eucharistieviering. Op woensdag- en vrijdagmorgen om 09.00 uur: Eucharistieviering. Ma/di/do vesper om 18.45 uur. Wo/vr lauden om 08.45 uur.

Mededelingen

Iedere donderdagavond, aansluitend aan de eucharistieviering van 19.00 uur, zal het Allerheiligste Sacrament worden uitgesteld voor stille aanbidding tot 21.00 uur.
Op dinsdag en vrijdag is de H.H. Ewaldenkerk open van 11.00 tot 15.30 uur voor bezoek en/of gebed. De Mariakapel van Druten en Horssen, de Antonius kapel in Deest en de toren in Afferden zijn dagelijks geopend voor gebed en om een kaarsje te ontsteken.

Communie en Vormsel

U kunt uw kind opgeven voor de voorbereiding op eerste communie en H. Vormsel middels een briefje in de bus van de pastorie of per mail via jw.melssen@parochiefranciscusenclara.nl. De ouderavond voor de eerste communie is op maandag 6 maart en voor het vormsel op maandag 13 maart. Beide avonden duren van 20.00 tot 21.30 uur en vinden plaats in het parochiecentrum.

Rozenkransgebed

Elke eerste vrijdag van de maand (nu op 3 maart) is er om 10.00 uur rozenkransgebed bij Thea Derksen, Molenhoek 16 in Druten. 

Vastenmaaltijden

In de veertigdagentijd zijn er op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur eenvoudige maaltijden met soep en brood, gebed en zang. Graag van te voren opgeven bij het parochiecentrum. De eerstvolgende maaltijd is op 8 maart in Mamre.

Johannes XXIII parochie

Beuningen, H. Corneliuskerk

Zaterdag 4 maart,19.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. Komore, voorganger pastoor Ruud Roefs.
Zondag 5 maart, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. André Haverkort op orgel en Marieke van der Ven op viool, voorganger pastoor Ruud Roefs.

Koetshuis

Woensdag 8 maart, 19.15 uur
Agapèviering.

Weurt, H. Andreaskerk

Zaterdag 4 maart
Gerardusviering m.m.v. het Andreaskoor, voorganger em. pastoor Jan de Waal.
Zondag 5 maart, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Andreaskoor en samenzang, voorganger em. pastoor Jan de Waal. Na afloop van beide vieringen is er gelegenheid om samen koffie/ thee te drinken.

Pastorie Weurt

Woensdag 8 maart 9.15 uur
Rozenkransgebed en eucharistieviering, voorganger em. pastoor Jan de Waal.

Mededelingen

U kunt weer een gezinspaaskaars bestellen die tijdens de Paaswake tegelijk met de grote paaskaars in de Corneliuskerk wordt gewijd. De kosten zijn 10 euro. Bestelenveloppen liggen achterin de Corneliuskerk. Meer informatie via het secretariaat, tel. 024-67 71 271 of per mail: secretariaat@johannexxxiii.nl.

Sint Christoffel parochie

Dreumel, H. Barbarakerk 

Zondag 5 maart, 09.30 uur
H. Mis m.m.v. koor Camerata Tremele, ter intentie van: Willem Versteeg; Annie van de Berg-de Jong; Hendrik en Bets van Koolwijk-van Lent en overleden familie; Mien van Eck-van Deursen; overleden ouders van Deursen-den Bieman, kinderen Joke, Kees en Jos en schoonzonen Jan, Ben en Jan; Adrie de Kleijn namens de Vincentiusvereniging; Gijs den Bieman 9de jaargetijde; ouders Verbruggen-de Wild; Wim Nijs 11de jaargetijde; overleden ouders Merx-Vermeulen voor verjaardag vader; overleden ouders Janssen-Loderus, Tonny Janssen.
Doordeweekse viering: woensdag 8 maart, 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Beneden-Leeuwen,
H. Alphonsus de Liguorikerk

Zondag 5 maart, 11.00 uur
H. Mis m.m.v. koor 'Con Dios', ter intentie van: Jan en Marie van Echteld-van der Eijk; Marie Arts-Hulsen; Riet Lemmers-Moors; Gerard Mulders en overleden familie Mulders.
Doordeweekse vieringen:
do. 2 maart, 19.00 uur H. Mis; woe. 8 maart, 08.30 uur H. Mis.

Alphen, H. Lambertuskerk

Zondag 5 maart, 09.30 uur
H. Mis, ter intentie van: Willem Versteeg, overleden ouders, broers en zussen; Wim en Riek Henzen-Derks en dochter Tiny; Albert Derks en ouders Kees en Toos Derks-Smids; Jan en Leen Poelen-de Grunt, kleinzoon John en tante Zus; Johan van Rossum; familie van Rossum-van Ooijen.
Doordeweekse viering: maandag 6 maart, 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Appeltern, H. Servatiuskerk

Zaterdag 4 maart, 19.00 uur
H. Mis, ter intentie van: Piet en Riek van Ooijen-van de Geijn; Pieta en The van der Zwaluw-van der Heijden; Rob en Marie Visee-van Elk.

Wamel,
H.H. Victor en Gezellenkerk

Zaterdag 4 maart, 19.00 uur
H. Mis, ter intentie van: Henk van Weerdenburg en Cor van Weerdenburg-van Zoest; ouders Ton-van Kessel en schoonzoon Rob. Henk

De Twaalf Apostelen

Bergharen, H. Annakerk

Vrijdag 3 maart, 10.00 uur
Ouderenviering. Voorganger: Hennie Witsiers.
Zaterdag 4 maart, 19.00 uur
Woord- en Communieviering. Voorganger: Jack Steeghs. Muziek: Samenzang.

Hernen, H. Judocuskerk

Zondag 5 maart, 11.00 uur
Woord- en Communieviering. Voorganger: Jack Steeghs. Muziek: Parochieel Zangkoor.