Honey & Ronnie.
Honey & Ronnie. Foto: Honey & Ronnie

Museum Tweestromenland: Honey & Ronnie present The Zeroes

BENEDEN-LEEUWEN - Een reünieconcert van The Zeroes bij de tentoonstelling ‘De jeugd van toen' in Museum Tweestromenland was niet haalbaar, maar een alternatief wel; Honey & Ronnie present The Zeroes. Het optreden vindt plaats op zondag 12 februari om 14.00 uur in het museumcafé.

Hans Banken en Rinie van Rijsingen maakten in de jaren ’70 deel uit van de symfonische rockformatie Journey's End. Toen deed de punkrage haar intrede. Daar speelde het tweetal enthousiast op in en ‘The Zeroes' werd geboren. Na de voortijdige dood van de punkmuziek, het logische einde van The Zeroes, gingen ze als duo verder: Honey & Ronnie. Na wat omzwervingen maakt het duo nu alweer een decennium deel uit van de classic rockformatie Bridges, die ook in Maas en Waal regelmatig te zien is.
Het duo maakt tijdens het concert een lange reis door de geschiedenis van de popmuziek, uitkomend op Centraal Station Zero. Het verhaal achter een groot deel van de Zeroes-klassiekers wordt toegelicht, verrassende versies worden gespeeld, alle geheimen worden onthuld. Alles geplaatst in het juiste historische, Maas en Waalse muziekperspectief met smeuïge anekdotes. Het museum is open vanaf 13.30 uur. Het concert is inbegrepen bij aankoop van een entreekaartje voor het museum. Meer informatie: www.museumtweestromenland.nl.