Jongerenkoor 1978
Jongerenkoor 1978 Foto:

Reünieconcert Leeuwense Jongerenkoor

BENEDEN-LEEUWEN - In het Museum Tweestromenland is gedurende het gehele jaar een tentoonstelling te zien over de jeugdcultuur van de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Enkele oud-leden van het Leeuwense Jongerenkoor uit de jaren ’70/’80 kwamen op het idee om, in het kader van deze tentoonstelling, een reünieconcert te organiseren.

Door Rinie van Haren

Elke maand vindt er in het museum een optreden plaats van een band uit de periode 1960-2000 of van een muziekgroep die muziek uit die periode speelt. Dit kan variëren van een concert van oud-leden van een punkband uit de jaren '80 of een optreden van een show- en dansorkest uit die tijd. 

Enkele oud-leden van het Leeuwense Jongerenkoor vatten het plan op om te kijken of het mogelijk is om komend jaar een reünieconcert te gaan organiseren. Elk dorp had in die tijd immers een jongerenkoor wat regelmatig optrad tijdens de zogenoemde jongerenmissen. Dat gold ook voor het Jongerenkoor uit Beneden-Leeuwen. Tijdens de jaren ’70 en ’80 was deze groep een succesvol koor in de regio Maas en Waal. Ook werden er in die periode twee succesvolle elpees gemaakt die binnen de kortste keren uitverkocht waren. Niet alleen was dit koor muzikaal heel succesvol, ook op sociaal gebied kwamen uit deze groep diverse, nog steeds succesvolle, relaties tevoorschijn. De initiatiefnemers Leo Lemmers, Cock Janssen en Toon Janssen hopen dat een groot aantal oud-leden zich gaat aanmelden voor het reünieconcert. De bedoeling is dat er in de maanden voorafgaand aan het optreden een aantal repetities georganiseerd gaat worden. 

Aanmelden

Het reünieconcert is gepland op zondagmiddag 15 oktober. Oud-leden die graag willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij Cock en Cissie Janssen, via clmjanssen@gmail.com. Vermeld daarbij je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Er wordt dan contact met je opgenomen met de precieze data van de repetities en de plaats waar men gaat repeteren. Graag reageren voor eind februari.